Schokkende inbraakcijfers 2023 bekend gemaakt - Lees wat je moet doen

Sep 8, 2023

2023 brengt nieuwe uitdagingen op het gebied van thuisbeveiliging met zich mee. Er zijn statistieken die suggereren dat inbrekers mogelijk meer actief zijn dan ooit tevoren. Laten we eens kijken naar de inbraakcijfers van 2023:

- Gemiddeld duurt een inbraak slechts 5 minuten. Dit benadrukt het belang van effectieve beveiligingsmaatregelen.

- In 2023 wordt verwacht dat er maar liefst 25.000 inbraken zullen plaatsvinden. Dat zijn er bijna 70 per dag!

Met deze informatie weten we dat het heel belangrijk is om onze huizen goed te beschermen tegen inbrekers.

*P.s. Wil je weten hoeveel inbrekers binnen één jaar weer terugkomen naar jouw huis? Bekijk de 'inbraakcijfers 2023' infographic onderaan deze post.

Do's en Dont's van inbraakpreventie

Do's:

1. Houd je deurbel zacht: Dit maakt het voor inbrekers moeilijk om te testen of je thuis bent. Als ze de deurbel horen en niemand doet open, weten ze zeker dat je niet thuis bent.

2. Vraag je buren om op te letten: Een oplettende buur kan een belangrijke troef zijn om inbraken te voorkomen.

3. Gebruik stickers en certificaten zoals het Politiekeurmerk VeiligWonen: Dit kan potentiële inbrekers afschrikken.

Dont's:

1. Delen op social media dat je lang weg bent: Dit geeft inbrekers de kans om te weten wanneer je afwezig bent.

2. Reservesleutels onder de deurmat of bloempot bewaren: Dit is een bekende en gemakkelijke manier voor inbrekers om binnen te komen.

3. Verpakkingsmateriaal van dure elektronica in de tuin leggen: Dit kan laten zien dat waardevolle spullen in huis aanwezig zijn.

Wat schrikt inbrekers af?

Inbrekers vermijden graag situaties waarin ze worden betrapt. Hier zijn enkele factoren die hen kunnen afschrikken:

1. Goede sloten: Kwalitatieve sloten zijn de meest effectieve barrière tegen inbraken. (P.s. Woon je in Zuid-Holland en wil je je sloten vervangen? Neem contact met ons op)

2. Camera's: Beveiligingscamera's kunnen niet alleen inbrekers afschrikken, maar ook helpen bij het identificeren van daders.

3. Het Politiekeurmerk VeiligWonen: Dit keurmerk vermindert inbraak met 90%

3. Buitenlampen: Zo is de inbreker beter zichtbaar, en is de kans dat iemand thuis is ook groter.

Gezien de inbraakcijfers van 2023 is het cruciaal om actieve stappen te ondernemen om je huis en dierbaren te beschermen tegen inbraak. Het installeren van hoogwaardige sloten, beveiligingscamera's en het volgen van onze preventietips kan je rust bieden en inbrekers ontmoedigen.

Mocht je meer informatie of advies nodig hebben over thuisbeveiliging, aarzel dan niet om contact op te nemen met Isendoorn 24/7 Slotenmaker. Samen kunnen we ervoor zorgen dat 2023 niet het jaar van de inbreker wordt, maar het jaar van veiligheid en rust.

Infographic 2023, het jaar van de inbreker? - isendoornslotenmaker.nl
Infographic - Inbraakstatistieken 2023

We hopen dat deze informatie je helpt om je huis beter te beschermen. Samen kunnen we werken aan een veiligere leefomgeving voor iedereen.

Heeft u een vraag of probleem?

Twijfel niet om onderstaand contactformulier in te vullen! Isendoorn 24/7 Slotenmaker in Zuid-Holland staan ​​klaar om u te helpen. Wilt u foto's ter ondersteuning van uw vraag sturen? Stuur dan een mailtje naar info@isendoorn.services

Bedankt! Je bericht is veilig bij ons aangekomen, en we komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van uw formulier. Probeer het nog een keer, misschien lukt het dan wel. Als het echt niet lukt kunt u ons ook nog mailen of bellen.

Gerelateerde blogposts

6 Bizarre Dingen Die Mensen Niet Weten Over Slotenmakers

Slotenmakers zijn niet zoals iedereen denkt. Kom achter de dingen die de meeste mensen niet weten over slotenmakers. Lees onze blog nu!

Lees meer →

Politiekeurmerk Veilig Wonen: 90% minder kans op inbraak

Beveilig uw huis met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Krijg tot 90% minder kans op inbraak. Ontdek hoe dit keurmerk je bescherming transformeert.

Lees meer →