Politiekeurmerk Veilig Wonen: 90% minder kans op inbraak

Aug 25, 2023

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (ook wel PKVW) is een waarborg dat wordt uitgegeven door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Dit keurmerk wordt toegekend aan woningen die voldoen aan een reeks specifieke eisen en richtlijnen tegen inbraak. Deze eisen omvatten verschillende aspecten van veiligheid en beveiliging, en hebben tot doel de bewoners te beschermen tegen potentiële risico's en inbraak.

Eisen en voordelen van het keurmerk

De eisen voor het verkrijgen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn divers en gericht op het creëren van een veilige woonomgeving. Dit omvat onder andere de verplichte plaatsing van rookmelders, strategische verlichting bij de voordeur, en een niet te onderschatten element: effectieve sloten op zowel deuren als ramen. De belangrijkste functionaliteit van deze sloten is het vertragen van mogelijke inbraken, waardoor de bewoners kostbare tijd krijgen om hulp in te schakelen en zichzelf te beschermen.

Financiële voordelen van het PKVW-keurmerk

De voordelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen gaan verder dan alleen een gevoel van veiligheid. Woningen die dit keurmerk dragen, genieten vaak van financiële voordelen. Diverse verzekeringsmaatschappijen erkennen de veiligheidsmaatregelen die verbonden zijn aan het keurmerk en bieden kortingen aan op inboedelverzekeringen. Dit niet alleen als blijk van vertrouwen in de veiligheid van het huis, maar ook als een stimulans voor bewoners om te investeren in hun eigen veiligheid tegen inbraken.

Het bewezen effect van het keurmerk

Cijfers verzameld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, in samenwerking met belangrijke instanties zoals het Verbond van Verzekeraars en het Ministerie van Justitie, tonen aan dat woningen met het Keurmerk Veilig Wonen aanzienlijk minder kans hebben op inbraken - tot wel 90% minder kans, om precies te zijn. Dit statistisch bewijs onderstreept de effectiviteit van de beveiligingsmaatregelen die het keurmerk vertegenwoordigt.

Deuren, Sloten en Afschrikking bij inbraak

Een belangrijk criterium voor het verkrijgen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen is de beveiliging tegen "flipperen". Dit verwijst naar het openen van de dagschoot van een slot met behulp van dunne voorwerpen zoals bankpasjes. Door ervoor te zorgen dat je deuren bestand zijn tegen deze techniek, minimaliseer je het risico van ongewenste toegang. Daarnaast kan het gebruik van een anti-inbraakstrip verdere bescherming bieden tegen flipperen en zelfs pogingen tot inbraak met breekijzers ontmoedigen.

De sticker waar inbrekers bang voor zijn

Woningen die met trots het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen, ontvangen ook een bijbehorende sticker. Deze sticker kan eenvoudig op deuren worden geplaatst en fungeert als zichtbare afschrikking voor potentiële inbrekers. Deze simpele maar doeltreffende strategie is gebaseerd op het feit dat de aanwezigheid van het keurmerk en de bijbehorende maatregelen een potentieel risico voor indringers signaleren, waardoor ze eerder geneigd zijn om een gemakkelijker doelwit te kiezen.

Conclusie: Investeer in zekerheid

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is niet alleen een teken van veiligheid, maar ook een bewijs van toewijding aan de bescherming van je huis en geliefden. Naast het geruststellende gevoel van veiligheid dat het biedt, komen er financiële voordelen bij kijken in de vorm van verzekeringkortingen. Deze voordelen, gebaseerd op statistieken en bewezen effectiviteit, bevestigen de waarde van het keurmerk en benadrukken het belang van het investeren in veiligheid voor gemoedsrust. Of het nu gaat om inbraakvermindering, bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen, of simpelweg het gevoel van controle, het Politiekeurmerk Veilig Wonen biedt een alomvattende benadering van woningbeveiliging. Klik hier om naar de officiële website van Politiekeurmerk te gaan en kom meer te weten.

Heeft u een vraag of probleem?

Twijfel niet om onderstaand contactformulier in te vullen! Isendoorn 24/7 Slotenmaker in Zuid-Holland staan ​​klaar om u te helpen. Wilt u foto's ter ondersteuning van uw vraag sturen? Stuur dan een mailtje naar info@isendoorn.services

Bedankt! Je bericht is veilig bij ons aangekomen, en we komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van uw formulier. Probeer het nog een keer, misschien lukt het dan wel. Als het echt niet lukt kunt u ons ook nog mailen of bellen.

Gerelateerde blogposts

6 Bizarre Dingen Die Mensen Niet Weten Over Slotenmakers

Slotenmakers zijn niet zoals iedereen denkt. Kom achter de dingen die de meeste mensen niet weten over slotenmakers. Lees onze blog nu!

Lees meer →

Schokkende inbraakcijfers 2023 bekend gemaakt - Lees wat je moet doen

Weet je wat de schokkendste inbraakcijfers zijn van 2023? Inbrekers opereren heel anders dan je denkt. Ontdek wat je er tegen kunt doen.

Lees meer →